Uncategorized

Midsommar

Hej alla läsare, 

Nu är det snart midsommar, alla redan, tiden bara flyger iväg. Visste ni att det egentligen borde vara midsommar just idag i år – är nämligen idag som det är årets längsta dag och kortaste natt; sommarsolståndet. Dock är ju vädret precis som vanligt vid midsommar, molnigt och blåsigt med spridda regnskurar. Igår var rejält hällregn och åska större delen av dagen, hoppas vi slipper det på midsommar åtminstone. 

Däremot var det riktigt värmebölja för några dagar sedan, över 30 grader på sina håll. Vilket är ljuvligt för många, men inte för alla, för en del lan det rentav innebära livsfara. Tänker särskilt på de som är väldigt gamla, de med vissa sjukdomar och kroniska funktionshinder som är mer sårbara för tropiska temperaturer. Tips är att höra av lite extra under heta dagar till anhöriga och bekanta, kolla läget så de inte tuppat av i värmen. Solsting är mycket lättare att få än man tror! Drick ofta vatten och stanna inne i skuggan åtminstone fyra timmar per dag, tips för att få det svalare inomhus kan vara att dra ner persienner, dra för fönster och passa på att vädra hemmet under natten när temperaturen sjunker. Jobbar du hemifrån gäller dessa tips också i allra högsta grad. 

Nu ska jag sätta mig ner och planera ett seminarium om hälsa och arbetsplatser som jag ska hålla online i övermorgon för ett företag som jobbar med däck till lastbilar. Alltid lika glad när jag blir tillfrågad om att dela med mig av mina kunskaper. Sedan blir det semester i tre veckor så ba avslut på jobbet just nu. Planerar för en kortare resa till några släktingar över midsommar i Dalarna, det ser jag mycket fram emot. Ska även passa på att hälsa på en vän på vägen upp, är ju inte så ofta man är ute och åker i dessa tider och nu kan man ju ses utomhus så det minskar smittoriskerna. Släktingarna har precis fått sin andra dos av vaccinet så det är äntligen dags att hälsa på dem, skulle åkt dit i julas egentligen, men då var det inte läge att resa långt eller att träffa äldre människor i onödan.

Så nu får vi hålla tummarna för att vädrets makter välsignar oss med skaplig midsommar så det går att ses utomhus. Hoppas att ni får en fin midsommar alla läsare så hörs vi snart igen, ta hand om er!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *