Uncategorized

Inre ro och kreativitet

God fortsättning! 

Hoppas att ni har haft en fin och fridfull jul. Idag tänkte jag prata lite om det här med att hitta frid, själen behöver ju sitt för att den psykosociala biten ska funka bra, både i arbetslivet och privat. 

Nu när allt fler av oss under året fått vänja oss vid att arbeta hemifrån och begränsa våra sociala aktiviteter blir det allt viktigare att hitta hobbies som går att göra på hemmaplan. Människan behöver vara kreativ, det främjar oss på många plan och gör att vi kan fortsätta att utvecklas och bli mer lösningsfokuserade och inte minst – få glädje och frid i vardagen. 

Några tips på kreativa sysslor kan vara att börja måla – det finns en mängd olika material och tekniker och behöver inte resultera i något särskilt, bara ha kul och experimentera! Eller börja med något hantverk, vad sägs om att plocka upp på mormors kunskaper i att brodera eller tälj dig en egen lite träfigur som Emil i Lönneberga gjorde. 

Ytterligare ett tips för alla som älskar att baka och laga mat kan vara att köpa en vinsats, rogivande att lyssna på bubblandet från jäsningen och extra kul att servera vin till maten man gjort själv. 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *