Uncategorized

Redskap för rehab

Hej gott folk!

Jag tänkte ta upp ett exempel på något bra ett företag har gjort. De har en anställd som har varit med i en olycka, inget allvarlig men på grund av skadan som uppstod har personen i frågan fått en försämrad förmåga att röra ett av sina ben. Personen har varit en fysisk aktiv person som cyklat till sitt jobb när personen har kunnat, personen har levt ett fysisk aktivt liv men skadan har dessvärre försämrat den förmågan och hens liv har blivit mindre fysisk aktiv. Därför har företaget kontaktat mig, för att vi tillsammans skulle prata, jobba fram en eller flera lösningar och få personen att må bättre.

Så vi har haft ett första möte med personen, personens chef, HR representanten och mig. Vi gick igenom personens välmående och uttryckligen har hen sagt att det som saknas mest är möjligheten till fysisk aktivitet och att personen mår dålig över det här. Jag kom fram med ett förslag som togs emot på ett bra sätt och som medarbetaren är beredd att testa, då den här personen känner att det vore en bra och framför allt stabil lösning. Företaget var så bekväm med den här första lösning att de till och med erbjöd sig att stå för en stor del av kostnaden som det innebär. Jag tipsade nämligen att på monty.se kan man hitta cyklar som gör att det blir stabilare och lättare att cykla. Det företaget har specialiserat sig på att ha i Sverige cyklar som tillåter de med ett mindre bra balans i kroppen att fortsätta njuta av cyklandet eller att till och med ha den möjligheten om man inte har haft det innan.

Så jag är nöjd med mötet. Det här är ialla fall ett första steg inför en bättre hälsa för personen, jag tror verkligen att det här kommer att göra succé!

Dock är det mycket jobb kvar med personen, då det är nog inte bara den fysiska delen som behöver stöd.

Men mer om det på ett nästa inlägg!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *